Emperor Naruhito’s Enthronement Banquet

Emperor Naruhito of Japan is being Officially Enthroned as the 126th Emperor on the Chrysanthemum Throne in a series of Ceremonies and Banquets in Tokyo this week, with a multitude Royal Guests from around the world in attendance. Emperor Naruhito acceded to the Chrysanthemum Thone in May after the abdication of Emperor Akihito the previous day. Click HERE to learn about the Enthronement. 

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

On the evening of October 22nd, Emperor Naruhito and Empress Masako hosted a Banquet to celebrate their Enthronement at the Imperial Palace in Tokyo. The Imperial Couple received their guests in the Seiden-Take-no-Ma (Audience Room), before they were shown the Imperial Throne for the Emperor and August Seat of the Empress in the Seiden-Matsu-no-Ma (State Room), followed by drinks in the Shunju-no-Ma (Grand Hall), which included entertainment by bugaku, traditional Japanese court music and dancing.

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Then, the Emperor and Empress led their guests to the Homei-Den (State Banquet Hall) for the Banquet, followed by after-dinner drinks in the Shunju-no-Ma (Grand Hall). Later, the Imperial Couple and their guests moved on to the Matsukaze-no-Ma (Drawing Room), where they bid farewell to their guests before exiting the room.

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Emperor Naruhito wore White Tie with the Sash and Star of the Order of the Paulownia Flowers and the Star and Collar of the Order of the Chrysanthemum. Empress Masako wore a white Gown with the Meiji Scroll Tiara, Diamond Riveres, Chrysanthemum EarringsPearl Sunburst Brooch, and the Order of the Precious Crown.

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Alongside members of the Imperial Family, Royal Guests and Dignitaries included:

Prince Akishino wore the Order of the Chrysanthemum while Princess Kiko wore the Crown Princess Diamond Scroll Tiara and the Order of the Precious Crown. Princess Mako (in her 20th-Birthday Tiara and the Order of the Precious Crown), Princess Kako (wearing her Diamond Tiara and the Order of the Precious Crown), and extended members of the Imperial Family, including former Princesses, (in their Personal Tiaras and the Order of the Precious Crown) were also present.22

View this post on Instagram

🇯🇵 I dag närvarade Kungen och Kronprinsessan när den 126:e Kejsaren av Japan officiellt tillträdde Krysantemumtronen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Det nya Kejsarparet, Kejsar Naruhito och Kejsarinnan Masako, har efterträtt Kejsar Akihito och Kejsarinnan Michiko, som i maj abdikerade av hälsoskäl. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kejsar Naruhitos tronbestigningsceremonier består av en rad olika ceremonier som hålls under året. Vissa av dessa är statsceremonier och andra av mer religiös art. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dagens ceremoni, kallad ”Sokuirei-Seiden-no-Gi”, var en statsceremoni under vilken Kejsaren officiellt tillkännagav för utländska och inhemska gäster att han bestigit tronen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Under kvällen närvarade Kungen och Kronprinsessan tillsammans med andra utländska gäster vid en hovbankett, ”Kyoen-no-Gi”, under Kejsarparets värdskap i det Kejserliga palatset. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Under dagens högtidliga tillställningar bar Kungen Japans högsta orden: Kejserliga Krysantemumorden i kedja. Kronprinsessan bar, i band över bröstet, storkorset av samma orden. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Tronskiftet har även inneburit att man gått in i en ny period i den japanska tideräkningen. Den nya perioden kallas "Reiwa”, vilket ungefär betyder harmoni. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: SPA (1 och 2), Hiromi Johansson/Sveriges ambassad i Tokyo (3) och Imperial Household Agency (4)

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset) on

One thought on “Emperor Naruhito’s Enthronement Banquet

Leave a Reply