Swedish National Day 2018

View this post on Instagram

Under förmiddagen närvarade Kungaparet och Prins Carl Philip vid stipendieutdelningen i teckningstävlingen Den tänkande handen i Gustav III:s antikmuseum på Kungl. Slottet. Tävlingen ”Den tänkande handen – H.M. Konungens stipendietävling för unga tecknare” har varit öppen för unga tecknare som arbetar med visuell gestaltning inom konst, arkitektur, mode, design, illustration, spelutveckling eller annat besläktat område. Kungl. Konstakademien arrangerar tävlingen och ett tiotal tävlingsbidrag har därefter under våren visats upp i Gustav III:s antikmuseum. Under en ceremoni tillkännagavs under nationaldagen stipendiaterna: André Olsson, Susan Whitlow och Rut Karin Zettergren. Stipendiaterna belönades med 100 000 kronor ur en av Elisabeth och Gustaf Douglas instiftad stipendiefond med anledning av Kungens 70-årsdag. Prins Carl Philip ingick i den jury som utsett stipendiaterna. 📸: Henrik Garlöv/Kungahuset.se #dentänkandehanden #kungahuset #nationaldagen2018

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

On the morning of Swedish National Day, King Carl Gustaf and Queen Silvia opened the Royal Palace of Stockholm. Crown Princess Victoria and Prince Daniel attended the National Day Celebration at Strömsholm Castle and marked the 100th Anniversary of the Strömsholm Days. Prince Carl Philip joined the King and Queen  as the presented scholarships foe the drawing competition “The thinking hand.”

In the evening, the entire Royal Family rode in a carriages to attend a concert at Skansen. King Carl Gustaf and Queen Silvia were joined by Crown Princess Victoria, Prince Daniel, Princess Estelle, Prince Oscar, Prince Carl-Phillip, Princess Sofia, Princess Madeleine, and Christopher O’Neil. For the concert, the ladies changed into Sverigedräkten, Swedish National dress since 1983. Later, they attended the National Day Reception at the Royal Palace.

Earlier in the day, annual new photos were released of Princess Estelle and Prince Oscar, taken by Erika Gerdemark at Haga Palace, in National dress.

6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s