Crown Princess Victoria and Prince Daniel in Copenhagen

Crown Princess Victoria and Prince Daniel of Sweden are on a Business Visit to Copenhagen from September 16th to the 18th, to strengthen the links and strategic cooperation between Danish and Swedish business. They are being hosted by their friends and cousins, Crown Prince Frederik (the current Regent) and Crown Princess Mary of Denmark, who made a similar visit to Stockholm two years ago.

Embed from Getty Images

On the evening of September 16th, Crown Princess Victoria and Prince Daniel attended a Reception hosted by the Swedish Ambassador to Denmark, Fredrik Jörgensen, at the Ambassador’s residence in Sankt Annæ Plads, followed by Dinner with the Danish Crown Princely Family at their home, Frederik VIII’s Palace, Amalienborg.

Embed from Getty Images

View this post on Instagram

Der er bred enighed om, at FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling kun kan realiseres gennem globalt engagement og samarbejde. De innovative partnerskaber bag verdensmålene er derfor et stort indsatsområde, og disse samarbejder var på dagsordenen, da Kronprinsparret og det svenske Kronprinsessepar i morges besøgte FN-Byen i København. Verdensmålene om at løse nogle af klodens største udfordringer er en dagsorden, der optager både det danske Kronprinspar og det svenske Kronprinsessepar i deres arbejde. Under besøget i morges overværede Deres Kongelige Højheder oplægget ”Innovation Partnerships with the UN to accelerate the SDG’s”, der var arrangeret i anledning af det svenske besøg i Danmark, hvor en større svensk erhvervsdelegation deltager. Under besøget i FN-Byen holdt H.K.H. Kronprinsesse Victoria tale om vigtigheden i implementeringen af verdensmålene. Fra den 16. til 18. september besøger Deres Kongelige Højheder Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel af Sverige København sammen med en større svensk erhvervsdelegation. Det er Business Sweden og Svensk Näringsliv, der leder fremstødet i København. Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen deltog i maj 2017 i et dansk erhvervsfremstød i Stockholm og stod i spidsen for en erhvervsdelegation på over 60 danske virksomheder. 📸 Peter Grosen / Aller Foto & Video ©

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus) on

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

The following morning, Crown Princess Victoria and Prince Daniel were joined by Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary as they visited the UN City in Copenhagen’s Northern Port, welcomed by Grete Faremo, Executive Director of the UN Project Management Office, UNOPS, under the theme of innovative partnerships behind the UN World Sustainable Development Goals. Later, the two royal couples attended the Danish Industry Summit, where the Crown Prince presented the DI Prize 2019 while Crown Princess Victoria gave a speech.

Embed from Getty Images

Later, Crown Princess Victoria and Prince Daniel were joined by Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary for a Reception on HMS Nyköping, which was followed by Dinner at the Swedish Ambassador’s Residence with representatives from the Swedish and Danish business community.

Embed from Getty Images

On the final day, the Danish Crown Prince Couple and Swedish Crown Princess Couple participate together in the Swedish-Danish Business Forum at DI’s headquarters at City Hall Square, before visiting the House of Green, which presents a number of innovative green conversion solutions. Later, the two couples visited the Tech BBQ 2019 innovation conference in Øksnehallen, before Crown Princess Victoria and Crown Prince Frederik visited the Amager Bakke energy plant, both an incineration plant and a recreational hill for skiing, hiking and climbing. Meanwhile Crown Princess Mary and Prince Daniel visited the North Wing of the Rigshospitalet, going to the Children’s Kingdom and touring the North Wing, which officially opens in January.

18

One thought on “Crown Princess Victoria and Prince Daniel in Copenhagen

Leave a Reply