Dementia Forum X at the Royal Palace of Stockholm

View this post on Instagram

I dag närvarade Drottningen, Drottning Sofia av Spanien, Prinsessan Takamado av Japan och Prinsessan Sofia vid den internationella konferensen Dementia Forum X på Kungliga slottet. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ På plats fanns 140 experter, verksamhetsledare, beslutsfattare och forskare från ett 40-tal länder. Tillsammans fick de möjlighet att lyssna på föreläsningar, samtala och utbyta idéer om demens och dess utmaningar. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Under eftermiddagen fick deltagarna testa nya tekniska innovationer och andra praktiska hjälpmedel för personer med demens. Bland annat lät Silviahemmet deltagarna träffa vårdhundarna Bellman och Othello som har till uppgift att aktivera patienter genom lek och närhet för att öka patientens förmågor och livskvalitet. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset) on

Queen Silvia and Princess Sofia of Sweden were joined by Queen Sofia of Spain and Princess Takamado of Japan for the 3rd Dementia Forum X at the Royal Palace of Stockholm on May 15th 2019, with participants selected from key stakeholder groups with the purpose of inspiring dialogue, promoting new ideas and increasing awareness related to dementia and the challenges it poses to societies around the world.

View this post on Instagram

I dag besökte Drottningen, Drottning Sofia av Spanien och Prinsessan Takamado av Japan Gustav III:s paviljong i Hagaparken. Besöket avslutades med att Kronprinsessan bjöd in till lunch på Haga slott. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gustav III:s paviljong tillhör höjdpunkterna i den svenska konsthistorien och är ett av de främsta verken från det sena 1700-talet. Paviljongen är en del av @kungligaslotten och är öppen för allmänheten under sommaren. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Paviljongen var en del av Gustav III:s stora visioner för Hagaparken men många kom aldrig längre än till ritbordet. Gustav III hann bruka sommarslottet under ett par år. Det var från paviljongen som kungen begav sig till den ödesdigra maskeradbalen på Operan i mars 1792. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Drottning Sofia och Prinsessan Takamado är på besök i Stockholm för Dementia Forum X som i går arrangerades på Kungliga slottet. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset) on

The following day, Queen Silvia, Queen Sofia, and Princess Takamado visited the Gustav III Pavilion in Haga Park and then had Lunch with Crown Princess Victoria at Haga Palace.

15

One thought on “Dementia Forum X at the Royal Palace of Stockholm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s