Funeral of Princess Elisabeth of Denmark

View this post on Instagram

Prinsesse Elisabeth afgik ved døden i tirsdags og blev i dag bisat fra Lyngby Kirke. Til stede ved bisættelsen var H.M. Dronningen, H.K.H. Prinsesse Benedikte og H.M. Dronning Anne-Marie. På Prinsessens båre ses her Elefantordenen i kæde, som Prinsesse Elisabeth blev tildelt i 1962. Øverst ses Den Kongelige Fortjenstmedalje i sølv, som Prinsessen modtog i forbindelse med sit 40-års jubilæum i Udenrigsministeriet. Prinsesse Elisabeth var datter af Arveprins Knud og Arveprinsesse Caroline-Mathilde, og var Kong Christian X's og Dronning Alexandrines første barnebarn. Ved sin død var Prinsessen nummer 12 i arvefølgen til den danske trone Prinsesse Elisabeth blev 83 år. 📸 Keld Navntoft, Ritzau Scanpix og Kongehuset ©

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus) on

Members of the Danish Royal Family, including Queen Margrethe, Princess Benedikte, and Queen Anne Marie, attended the Funeral of Princess Elisabeth, who passed away on the 19th, at the Lyngby Church in Copenhagen on June 25th, a service officiated by former royal confessor Erik Norman Svendsen. The Princess was baptized and confirmed in the Church and will be laid next to her longtime partner, Claus Hermansen, at the Sorgenfri Cemetery.

25

One thought on “Funeral of Princess Elisabeth of Denmark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s