‘Magtens Smykker’ in Koldinghus

Queen Margrethe II of Denmark, Princess Benedikte, and Queen Anne-Marie of Greece attended the Opening of the ‘Magtens Smykker (The Power of Jewelry) Exhibition in connection with the Koldinghus’ 750th anniversary on May 5th. The anniversary exhibition tells the story of power from 1268 until today through royal jewelry, medals and arrangements, which have been loaned by Queen Margrethe, Crown Princess Mary, Princess Benedikte, Queen Anne-Marie, Queen Elisabeth II, King Carl XVI Gustav of Sweden, and Count Ingolf and Countess Sussie of Rosenborg.

View this post on Instagram

I den kongelige familie har det siden 1700-tallet været en tradition, at de kvindelige medlemmer bærer et miniatureportræt af regenten. Da H.M. Dronningen i 1972 blev Danmarks regent valgte Dronningen at fortsætte med at bære et portræt af sin far, Frederik 9. Her ses Dronningens, H.K.H. Kronprinsessens og H.K.H. Prinsesse Maries portrætmedaljoner. Dronningens portrætmedaljon er fra 1947 og har 18 brilliantslebne diamanter og øverst en gennembrudt krone. Kronprinsessens og Prinsesse Maries portrætmedaljoner med miniature af Dronningen fra henholdsvis 2004 og 2008 er skiftevis omkranset af perler og små malteserkors med diamanter. I denne uge bringes der billeder af den kongelige families smykker i anledning af udstillingen "Magtens Smykker" på Koldinghus. På lørdag åbner Dronningen, H.K.H. Prinsesse Benedikte og H.M. Dronning Anne-Marie udstillingen, hvor flere kongelige smykker er udstillet. 📸 Iben Kaufman og Kongehuset ©

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus) on

View this post on Instagram

I den kongelige familie er der tradition for, at de kvindelige medlemmer først bruger diadem, når de er fyldt 18 år. Derfor formede H.K.H. Prinsesse Benedikte i anledning af sin 18-års fødselsdag dette diadem, som er sammensat af ældre arvede smykker. I midterpartiet sidder en stor brillant, som Prinsessen arvede fra sin farmor, Dronning Alexandrine. De to sidestykker – som Prinsesse Benedikte også bruger som selvstændige brocher – var en konfirmationsgave til Prinsessen fra forældrene Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid. Diademet er indfattet i guld og sølv og er opbygget som bladværk og blomster og fæstnet på en kronering. I morgen åbner Prinsessen som protektor sammen med H.M. Dronningen og H.M. Dronningen Anne-Marie udstillingen ”Magtens Smykker” på Koldinghus, hvor flere af den kongelige families smykker, ordner og medaljer er udstillet. 📸 Iben Kaufmann og Ritzau Scanpix ©

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus) on

View this post on Instagram

Midnatsdiademet er fremstillet i 2009 og er gennem årene blevet eksklusivt udlånt til H.K.H. Kronprinsessen af Ole Lynggaard Copenhagen. Diademet består af blade og spinkle grene i sølv, 18 karat rosa hvidguld og 31 knopper med specialslebne månesten og 1340 brillantslebne diamanter. Kronprinsessen har båret Midnatsdiademet ved flere lejligheder. Første gang var til Prins Henriks 75-års fødselsdag i 2009, og igen året efter til H.M. Dronningens 70-års fødselsdag. På lørdag åbner Dronningen, H.K.H. Prinsesse Benedikte og H.M. Dronning Anne-Marie udstillingen ”Magtens Smykker” på Koldinghus, hvor flere af den kongelige families smykker, ordner og medaljer er udstillet – heriblandt Midnatsdiademet. 📸 Iben Kaufman og Ritzau Scanpix ©

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus) on

Among the glittering jewels on display are the Khedive of Egypt TiaraNassut TiaraMidnight TiaraPrincess Benedikte’s Floral TiaraQueen Sophia’s Star and Pearl Tiara, the Order of the Elephant, Order of Dannebrog, and Queen Margrethe II’s Royal Family Order.

5

2 thoughts on “‘Magtens Smykker’ in Koldinghus

 1. Of all the personally owned tiaras of the Danish royals on display I think Princess Benedike has the loveliest in the floral tiara. It has to be one of the prettiest of its kind anywhere! The Khedive has a lot of sentimentality attached to it, but it’s not that pretty IMO. The one I like the least is the Naasut. It may be an excellent example of something that has great artistry and yet manages not to be very attractive. I’m thinking that it’s the garish appearance of the yellow gold. If it would have been created in silver or white gold or platinum I think it would have improved greatly because then all the little diamonds in the flowers’ stamens and pistils would sparkle and make it quite nice. I wish I had photoshop abilities to change the picture and make that happen, just to see if it would work!

  Liked by 1 person

 2. I’ve been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of area .
  Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site.

  Reading this info So i am satisfied to show that
  I have an incredibly excellent uncanny feeling I found out just what
  I needed. I so much indisputably will make certain to don?t disregard this site and
  give it a glance regularly.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s