Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary in South Korea

Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary of Denmark have just completed an Official Visit to South Korea from May 20th to the 22nd, to focus on sustainable energy and urban development, health and welfare technology as well as food and lifestyle and to strengthen the connections and the strategic partnership between the two countries and create visibility about the cooperation opportunities and positions of Danish companies in South Korea.  2019 marks the 60th anniversary of the establishment of diplomatic relations between Denmark and South Korea.

Embed from Getty Images

On May 20th, Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary met President Moon Jae-in and First Lady Kim Jung-sook, at the Blue House, which was followed by a visit to the demilitarized zone between North and South Korea, and an Official Dinner hosted by Prime Minister Lee Nak-yeon at his residence.

View this post on Instagram

Under overskriften ”Connecting Futures” åbnede H.K.H. Kronprinsen i morges koreansk tid et dansk erhvervsfremstød i Sydkorea, hvor 45 danske virksomheder over de næste dage vil promovere produkter og løsninger inden for områderne bæredygtighed, sundhed, fødevarer og livsstil. Efter den officielle åbning, hvor der også blev underskrevet en række samarbejdsaftaler, tog Kronprinsen og Kronprinsessen del i en række arrangementer sammen med danske virksomheder. Først deltog Kronprinsen i et designfremstød og et seminar om vindenergi, hvor danske løsninger blev gennemgået for sydkoreanske beslutningstagere og virksomheder. Derefter åbnede Hans Kongelige Højhed et sundhedsseminar under temaet ”Partnership Innovation in Healthcare”. Kronprinsessen var samtidig åbningstaler ved et seminar om FN’s verdensmål om bæredygtighed. Her deltog Sydkoreas miljøminister og over 150 deltagere fra begge lande, og formålet med seminaret var at præsentere danske bæredygtighedsløsninger til det sydkoreanske marked. Derudover deltog Kronprinsessen i et fødevareseminar, hvor det danske kokkelandshold ud over at lave mad fremviste danske ingredienser, og efterfølgende overværede Hendes Kongelige Højhed en rundbordsdiskussion om ældresundhed.

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus) on

Embed from Getty Images

View this post on Instagram

Klods Hans, Den Grimme Ælling og Hyrdinden og Skorstensfejeren er centrale figurer i H.C. Andersens eventyrunivers, og i Sydkorea er fortællingerne kendt af de fleste. På Seoul Museum of History åbnede H.K.H. Kronprinsessen i dag en udstilling om den danske eventyrforfatter og hans liv i København. I år er det nemlig 200 år siden, at H.C. Andersen ankom til den danske hovedstad, og udstillingen er blevet til i anledning af den begivenhed samt det dansk-sydkoreanske kulturår. Hendes Kongelige Højhed er protektor for det dansk-sydkoreanske kulturår, og under Kronprinsparrets officielle besøg i Sydkorea vil Kronprinsessen deltage i en række arrangementer, der er særligt knyttet til kulturåret.

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus) on

The following day, the Crown Prince Couple attended the opening of a business conference at the Shilla Hotel, a Business Lunch, and had a meeting with the Seoul Mayor, after which the Crown Prince attended the opening of the Design Lounge, a panel debate on wind energy, a visit to Hyundai Department Store, and the launch of Leo Pharma Innovation Platform, while the Crown Princess attended a food seminar, the opening of a SDG Seminar, the opening of the Hans Christian Andersen exhibition at the Seoul Museum of History, and the launch of Steinway Lyngdorf Sound Boutique. In the evening, Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary attended a Grand Dinner, with Danish and South Korean businesses.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

On the last day, Crown Princess Mary visited the Seoul National University Hospital, the Jongno Children’s Theater, had lunch with prominent Korean women, attended the opening of Fritz Hansen Showroom, and the opening of Royal Copenhagen exhibition at KONG Gallery, while Crown Prince Frederik visited the Lotte World Tower in Songpa-gu , had lunch with Danish food and design companies, and attended Innovation Sprint “Accelerating Next Generation Sustainable Partnerships, In the evening, the Crown Prince Couple attended the opening of the Asger Jorn exhibition at the National Museum of Modern and Contemporary Art in Seoul, where the Crown Princess gave a speech at the event to mark the Danish-Korean cultural year, followed by a football match, and a Dinner to mark the Danish-Korean cultural year.

22

One thought on “Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary in South Korea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s