French State Visit to Denmark- Day 2

President Emmanuel Macron and First Lady Brigitte Macron of France are on a 2-Day State Visit to Denmark, where they are hosted by the Danish Royal Family. The Royal Family has numerous links to France, not least the French-Born late Prince Henrik and Princess Marie, as well as the family’s summer home, the Chateau de Cayx. Click HERE for Day 1.

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

View this post on Instagram

Dansk kultur, erhverv og uddannelse har været i fokus på andendagen af statsbesøget fra Frankrig, hvor Kronprinsparret har deltaget i en række besøg med Præsidentparret. H.K.H. Kronprinsen besøgte sammen med H.E. Republikken Frankrigs Præsident Emmanuel Macron Dansk Industri for at deltage i en dansk-fransk erhvervskonference. Samtidig besøgte H.K.H. Kronprinsessen sammen med fr. Macron Rysensteen Gymnasium, hvor de blev introduceret til skolens “Global Citizenship Programme”. Til slut deltog både Kronprinsparret og Præsidentparret i lanceringen af en dansk kulturindsats i Frankrig. Besøget fandt sted på Glyptoteket i København, og kulturindsatsen har til formål at fremme dansk kunst i Frankrig og skabe netværk for danske kunstnere i landet.

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus) on

In the morning, Queen Margrethe, Crown Prince Frederik, and Crown Princess Mary bid an Official Farewell to President and Mrs Macron at Christian VII’s Palace, Amalienborg, where they signed on the window pane. Later, the Crown Prince and President visited Dansk Industri and participates in a French-Danish business conference under the theme “Transforming France: A Nordic Perspective, while the Crown Princess and Mrs Macron visited the Rysensteen Gymnasium and received an introduction to the school’s “Global Citizenship Program”. The Crown Prince Couple and Presidential Couple also visited the Glyptotek and participated in a cultural event with a number of Danish artists and cultural figures.

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

In the evening, President and Mrs Macron hosted a Return Event at the Royal Playhouse Theater in Copenhagen, in honour of their Queen Margrethe. Crown Prince Frederik, Crown Princess Mary, Prince Joachim, Princess Marie, and Princess Benedikte were also present.

29

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s