Danish New Year’s Levée 2020

View this post on Instagram

I morges ønskede H.M. Dronningen og Kronprinsparret godt nytår til Højesterets dommere, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets Officerskorps i Christian VII's Palæ på Amalienborg. I århundreder har Kongehuset og danskerne ønsket hinanden et glædeligt nytår og dermed lykke og velstand for hele riget. Oprindelsen til nutidens nytårskure og nytårstaffel fortaber sig, men allerede midt i 1600-tallet omtales begivenhederne omkring årsskiftet som en gammel skik, og grundelementerne er stadig de samme. Traditionen med nytårskure, der strækker sig over flere dage, er udviklet efter 1. verdenskrig, hvor kurene ikke længere kunne gennemføres på en og samme dag den 1. januar. Det skyldtes samfundsudviklingen; op gennem 1900-tallet voksede antallet af statsinstitutioner, der blev oprettet flere ministerier, en lang række nye lande opstod og dermed flere diplomatiske repræsentationer. 📸 Kongehuset©️

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus) on

Queen Margrethe II of Denmark was joined by Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary as she hosted a New Year’s Levée for the Supreme Court and the Officer Corps of the Royal Life Guard and Royal Hussar Guard Regiments at Christian VII’s Palace, Amalienborg followed by a New Year’s Levée for the Diplomatic Corps at Christiansborg Palace on January 2nd. This comes after the Queen hosted a New Year’s Reception on the 1st.

Embed from Getty Images

Queen Margrethe wore the fur trimmed navy damask gown she always wears for the event with pearl earrings, the Sash and Star of the Order of the Elephant, and the insignia of her other Orders. Crown Prince Frederik wore Uniform with his medals, the Sash and Star of the Order of the Elephant, and the insignia of his other Orders. Crown Princess Mary repeated her a white gown with pearl necklace and earrings, the Sash and Star of the Order of the Elephant, and Queen Margrethe’s Family Order.

2

One thought on “Danish New Year’s Levée 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s