Confirmation of Crown Prince Frederik of Denmark, 1981

View this post on Instagram

👑 Vi fortsætter konfirmations-temaet herpå St. Bededag – en af de helt store konfirmationsdage i Danmark.⛪️ Den første konfirmation i kongehuset siden Dronningens yngste søster, Dronning Anne-Maries i 1961, var Kronprins Frederiks 20 år senere. Den 28. maj 1981, to dage efter sin 13-års fødselsdag, blev Kronprinsen konfirmeret i Fredensborg Slotskirke omgivet af sin nærmeste familie, og der blev naturligvis stillet op til familiefotografering på trappen foran Fredensborg Slot. ⛪️🇩🇰👑 #dronningmargrethe #queenmargrethe #kronprinsfrederik #crownprincefrederik #prinshenrik #princehenrik #prinsjoachim #princejoachim #dronningingrid #queeningrid #detdanskekongehus #konfirmation

A post shared by Dronning Margrethe II Fanside (@h.m_dronningen) on

The Confirmation of Crown Prince Frederik of Denmark, the eldest son of Queen Margrethe II (wearing Queen Alexandrine’s Sapphire Parure) and Prince Henrik of Denmark, at the Fredensborg Palace Church on this day in 1981, with his godparents: Queen Anne-Marie of Greece (aunt), Grand Duchess Joséphine Charlotte of Luxembourg (cousin), Count Etienne de Laborde de Monpezat (uncle), Prince Georg of Denmark, Baron Christian de Watteville-Berckheim and Birgitta Juel Hillingsø also present.

28

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s