Dinner at Fredensborg Palace

View this post on Instagram

Hvert år afholder H.M. Dronningen Hæderstegnsmiddag for henholdsvis Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet, og i år er de inviterede ved middagen Søværnets officerer af admiral- og kommandørgrad, der har modtaget Hæderstegnet for god tjeneste ved Søetaten. Ved middagen her til aften deltager også Kronprinsparret, og som den første nogensinde bærer H.K.H. Kronprinsessen i aften Forsvarets nye selskabsuniform for kvinder. Kjolen er værnsfælles, det vil sige ens for alle værn, og den er fremstillet af sort satineret uld og har et sort bælte med guldbroderet egeløv og blomstermotiv. Arbejdet med at designe en ny selskabsuniform til kvinder i Forsvaret begyndte for en del år siden, hvor en gruppe kvindelige officerer i Flyvevåbnet startede projektet. Den nye selskabsuniform indtræder i de forskellige værns uniformsbestemmelser på samme vilkår som den gamle selskabsuniform til kvinder. 📸 Keld Navntoft, Ritzau Scanpix ©️

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus) on

Queen Margrethe II of Denmark was joined by Crown Prince Frederik (wearing the Order of the Elephant and the Order of Dannebrog) and Crown Princess Mary (in the Armed Forces’ new corporate uniform and the star of the Order of the Elephant) as she hosted a Hæderstegnsmiddag Dinner for Navy Officers at Fredensborg Palace on the evening of January 29th. The Queen hosts the alternating Dinner for the Army, the Navy and the Air Force, this year for the Navy officers of Admiral and Commander’s Degree, who have received the Honorary Sign for good service in the Navy.

29

4 thoughts on “Dinner at Fredensborg Palace

  1. Wow! Crown Princess Mary is rocking that new corporate uniform! It’s so elegant! But then, she always looks really good in navy blue. This was not a tiara event, but did I spy a ruby hair ornament in the Queen’s hair?

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s