Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary in Rome

Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary of Denmark are on a visit to Rome, to promote Danish Business focus on solutions in health, climate change, water and energy, urbanization and sustainable food production, from November 6th to the 8th. The couple have a special connection to Rome, as they got engaged there in 2003.

View this post on Instagram

Kronprinsparret blev tidligere i dag modtaget af Italiens Præsident H.E. Sergio Mattarella og Laura Mattarella, der er præsidentens datter, i Præsidentpaladset Palazzo del Quirinale i Rom. På den måde indledte Deres Kongelige Højheder et erhvervsfremstød, der de næste dage vil fokusere på løsninger inden for sundhed, klimaforandringer, vand og energi, urbanisering og bæredygtig fødevareproduktion. Erhvervsfremstødet foregår i Italiens hovedstad Rom, hvor Kronprinsen og Kronprinsessen deltager i en række erhvervsaktiviteter som har til formål at styrke relationerne imellem Danmark og Italien og understøtte danske virksomheders position i Italien. 📸 Palazzo del Quirinale ©️

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on

View this post on Instagram

Kronprinsparret fik her til eftermiddag indblik i en meget betydningsfuld del af det antikke Roms vanddistribution, da Deres Kongelige Højheder besøgte Terme Di Caracalla i Rom. Termerne er blandt de bedst bevarede badeanstalter fra det antikke Rom. I romertiden var badeanstalten én af de største, der dagligt husede mellem 6.000 og 8.000 besøgende. Samtidig fungerede termerne som et socialt og kulturelt samlingspunkt, hvor romerne yndede at tilbringe flere timer hver dag for at pleje krop og sind. Besøget er en del af Kronprinsparrets program under det igangværende erhvervsfremstød i Italien, der blandt andet fokuserer på vand, energi og urbanisering. 📸 Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix ©

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on

In the afternoon of November 6th, Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary were hosted by President Sergio Mattarell at a luncheon in the Palazzo del Quirinale, before they toured the Terme Di Caracalla, and in the evening, attended a Welcome Reception for the Danish business delegation.

On the 7th, the Crown Princely Couple attended the official opening of the business promotion at Villa Miani, after which the Crown Prince attended the opening of the seminars “Shaping the Future of Healthcare and Strategic Investments”,”Water: Efficiency and Revenue Streams”, and “Catch up – the market is moving”, while the Crown Princess attended the seminar s”Keynote: The Business of Denmark’s Green Transition”, “Ready for tomorrow’s consumers”,”The Transformation of Healthcare and Business Models of the Future”. Afterwards, they attended a business lunch with Danish companies, watched the panel debate “Outlook on the EU and the global industry agenda”, participated in a gastro event, and attended a cooking show with Danish and Italian chefs. In the evening, Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary attended an official dinner.

Embed from Getty Images

The final day started at the Vatican, where Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary had audience with Pope Francis, before he visited the Trevi fountain and the aqueduct Acqua Vergine, and the Crown Princely couple toured the Bambino Gesu Hospital.

8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s